Starta företag

Med rätt planering och genomtänkt arbete kan nu vara en utmärkt tid att starta företag och bli del av näringslivet. Men varför skulle man vilja bli nyföretagare med alla risker det innebär? I den här texten listar vi några av alla anledningar och fördelar med att vara egenföretagare.

Gör något du uppskattar

Trött på att andra bestämmer vad du ska göra på dagarna? Som egenföretagare är du chef. Du har friheten att göra saker hur du vill och när du vill och du kan jobba för att nå dina egna mål som du väljer. Men frihet kommer aldrig ensamt. Dina egna beslut måste du ta 100 % ansvar för. Men har du entreprenörsanda bör du se det som en enorm fördel. Dessutom får du göra det du är intresserad av. Om du sitter fast bakom ett skrivbord och jobbar som TM-säljare och säljer försäkringar eller telefonabonnemang till ointresserade kunder skulle du troligtvis vilja syssla med något annat i livet. Oavsett vart du befinner dig finns en utväg. En av de stora fördelarna med att vara entreprenör är att man kan välja att jobba med precis vad man vill, näringslivet är otroligt brett. Förutsatt att du gjort en ordentlig marknadsundersökning, alltså kollat om någon vill köpa det du tänkt erbjuda, kan du göra om din hobby till ett lönsamt företag. Med möjligheterna inom e-handel och internet har det kanske aldrig funnits så många hjälpmedel som nu för att komma igång och hitta sin nisch i näringslivet.

Första rutan före start

Om du övervägt entreprenörsresan själv utan kompanjoner har du säkert tänkt ut på vilket sätt du vill jobba. Att vara en entreprenör innebär en fantastisk möjlighet att få förverkliga sig själv och sina idéer. Det är utvecklande, stimulerande och kreativitetshöjande. Självklart så finns det ekonomiska hinder i vägen men förmånen att få göra saker på sitt eget sätt borde tilltala dig betydligt mer än att ständigt utföra jobb som andra planerar in åt dig. Dessutom finns det flera hjälpmedel att få inom näringslivet så det är bara att starta! Dessutom är det inte särskilt svårt att starta eget. Under de senaste åren har flera åtgärder tagits för att förenkla för småföretagare och bolagsskatten har sänkts. Staten med i EU i ryggen satsar miljardbelopp varje år på att hjälpa fram entreprenörer och har ett stort antal organisationer som finns till för att hjälpa just dig.