Enkel och säker e-handel med Klarna

I takt med att e-handeln stadigt ökar i omsättning och fler aktörer ger sig in på marknaden, ökar också antalet bedragare. En anledning till att e-handeln inte växer i en ännu snabbare takt än vad den gör, är att det finns en uppfattning bland konsumenterna om att det kan vara farligt att handla på nätet. Att det ofta är billigare att nätshoppa än att handla i fysisk butik känner de flesta till och likaså att det är smidigt och bekvämt att handla online. Denna skepsis mot näthandeln är vanligare hos något äldre generationer och bygger på en delvis befogad oro för att bli lurad på nätet.

Förebyggande åtgärder

Med ett kritiskt tänkande och genom att noga läsa igenom villkoren på sajten noga, minskar risken för att man ska bli utsatt för ett bedrägeri. Det kan också vara en god idé att googla på företagsnamnet för att hitta eventuella artiklar om företaget och recensioner från andra kunder, om man inte känner till företaget sedan tidigare och litar på det. Innan du matar in dina kortuppgifter bör du kontrollera att ett hänglås finns till vänster i webbläsarens adressfält, följt av bokstäverna https (inte endast http). Det indikerar att webbshoppen använder så kallad SSL-kryptering, vilket garanterar säkra överföringar av data. Kontrollera även så att inte domännamnet ser misstänkt ut.

Säkra och enkla betallösningar

Klarna är ett svenskt företag som tillhandahåller säkra betallösningar som dessutom är enkla för konsumenten att använda. En undersökning som Klarna har genomfört visar att drygt hälften av kunderna hellre betalar för produkterna efter att de har fått dem levererade. De två mest omtyckta betalningsmetoderna är kortbetalning och fakturabetalning. Kortbetalningens rykte har naggats i kanten och anses av många vara ett mer osäker betalningsmetod än fakturabetalning. Undersökningen visar också att hela 95 procent någon gång upplever en oro för nätbedrägerier och ungefär var sjätte tillfrågad sa att de blivit drabbade av det. Att så många oroar sig för nätbedrägerier ett land med många års erfarenhet av e-handel är anmärkningsvärt och likaså att ungefär var sjätte oroar sig ofta för det.

För att komma till bukt med detta, erbjuder Klarna betallösningar som ska få kunderna att känna sig tryggare. De har också ett köparskydd om innebär en slags garanti för dig som handlar via nätet. Deras betallösningar är dessutom designade för att vara användarvänliga och inte göra det krångligare än vad det behöver vara att shoppa på nätet. Håll utkik efter Klarnas logga när du besöker en webbshop!

Säker rutin

Det finns en hel del svenska ehandlare som jobbar med Klarna eller någon annan betalningsrutin för att kunder skall känna sig säkra. Det verkar ge effekt i och med att ehandeln växer för varje år! En av de nu största är Footway som leds av Daniel Mühlbach. Här finns en artikel om när Mühlbach och Footway tog sig in till börsen.