Det nya sättet att handla

Har du e-handlat något på sistone? Chanserna är stora att du har gjort det, även om du knappast lär ha använt begreppet. E-handel mellan företag och konsumenter växer ständigt eller åtminstone kraftigare än den fysiska handeln. Men så började den också från en lägre nivå, i mitten av 1990-talet existerade inte ens e-handel.

Vad är e-handel?

Begreppet e-handel har ingen riktig definition, men i konsumentfallet är det i princip det som uppstår när någon köper eller säljer en vara från en nätbutik. Det är inte märkvärdigare än så. Idag är det som sagt varken ovanligt eller någon särskilt märkvärdig eller komplicerad företeelse. Idag säljs böcker, elektronik och resor med stor framgång över nätet. Många upplever att det ofta är billigare och bekvämt att handla över nätet. I synnerhet om e-handelsföretaget erbjuder snabb och smidig logistik.

Varför e-handel?

Tillgängligheten är sannolikt den främsta fördelen med e-handel jämfört med traditionell butikshandel. Butikerna på nätet är alltid öppna och aldrig längre bort än närmaste internetuppkopplade dator. Du kan handla vart du än är! Utbudet i varje enskild butik är ofta lätt att få en överblick över, och det är också enkelt att jämföra utbud och produkter mellan olika butiker. Särskilt med hjälp av någon av de prisjämförelsetjänster som finns på nätet som samlar in och sammanställer prisinformation från flera leverantörer. Hemsidorna är oftast snygga och enkla att förstå sig på vilket gör att e-handel just är så bra.