Vilka typer av aktörer erbjuder catering i Stockholm?

Catering är, som dom flesta säker vet, när företag eller privatpersoner beställer mat, dryck och ibland olika typer av servicetjänster till olika typer av tillfällen. Det är till exempel vanligt till stora fester och events men även till mindre tillställningar. Idag finns flera typer av aktörer som erbjuder catering och nedan finns mer att läsa om några olika som finns att hitta i Stockholm.

Cateringfirmor

En cateringfirma har denna tjänst som huvudsyssla i och Stockholm duggar det tätt av sådana. Dessa brukar i regel erbjuda olika typer av mat och några vanliga alternativ på menyerna brukar vara:

  • Olika typer av buffér, till exempel medelhavsbuffé
  • Enklare mingelmat och snittar
  • Varma rätter, till exempel trerätters

Många har även vegetariska eller till och med veganska alternativ och det är dessutom vanligt att dessa firmor även kan bistå med glas, porslin och annat som behövs för att servera maten. En del firmor som erbjuder catering i Stockholm säljer även servicetjänster för fester och events.

Matvaruaffärer och stormarknader

Precis som att det finns många cateringfirmor så finns det även många stora matvaruaffärer som erbjuder denna tjänst. Vanligt att hitta på menyerna här är olika typer av bufféer och exotiska plankor, fyllda med kallskuret, frukter, potatissallad, såser och bröd.

Dessa brukar kunna ordna med leverans av maten men däremot är det inte vanligt att kunna hyra porslin och dylikt, vilket kanske inte är så konstigt.

Vissa restauranger erbjuder catering i Stockholm

Cateringfirmor och större matvarubutiker är alltså två alternativ men i Stockholm finns även en del restauranger som också gör det. Vad som erbjuds i matväg kan skilja sig väldigt mycket mellan dom olika restaurangerna och ofta så speglas menyerna av restaurangernas egna mat.

Värt att tänka på är att dom olika alternativen kan skilja sig på flera olika sätt – inte minst när det kommer till priser. Matvaruaffärerna är ofta billigast men har även ett smalare utbud, främst av enklare mat.

Hos en cateringfirma brukar det finnas mycket att välja bland och om en kund har speciella önskemål kan det även gå att skräddarsy en meny utefter det. Restaurangerna ”caterar” i regel samma typ av mat som finns på den ordinarie menyn och fördelen med det är att kunden kan göra ett restaurangbesök för att prova maten först.