Vattenlarm för säkert hem

Vattenlarm för säkert hem

Att köpa larm till hemmet har blivit mer regel än undantag för många familjer. Det finns en trygghet i att någon ser efter bostaden när man inte är hemma. Vidare finns i dagsläget en rad ytterligare säkerhetsfunktioner man kan välja till för att skydda bostaden även mot funktionsrisker. Vattenlarm hör till de mest kända säkerhetsfunktionerna i och med att fuktskador ofta kan leda till kostsamma följder om man inte hinner i tid. Att installera vattenlarm är inte någonting krångligt eller komplicerat. De säkerhetsföretag som erbjuder hemlarm, kan många gånger åta sig även dessa uppdrag och bevaka att ingenting sker.

Vad är ett vattenlarm?

Det finns många olika sorters larm och triggers som sätter igång informationskedjan. När det gäller vattenlarm är det fråga om sensorer som känner av minsta vattendroppe. Dessa installerar man för det mesta på ställen där man annars aldrig tittar. Det kan handla om att ha vattensensorer bakom vitvaror eller i källarutrymmen. Vid skada till följd av stående vatten, kan det många gånger handla om en mindre läcka som fortsatt dag efter dag. Tillslut tar golv och väggar upp all fukt vilket kan äventyra hela fastigheten!

Om man istället för att chansa, väljer att ha vattenlarm kan man räkna med att ingenting sker utan att man får reda på vad som händer. Varningen skickas via det övriga larmsystemet man har i hemmet och alla inblandade får en notis om att någonting behöver kontrolleras grundligare. Den som tecknat vattenlarmet får information via telefonen och larmföretaget via de kanaler som upprättats i bostaden. På så vis kan man känna sig säker på att någon alltid kan vara på plats! En varningsanordning som avger starkt ljud kan påkalla uppmärksamhet ifall någon är i hemmet. Skulle man ha begett sig iväg under några dagar spelar ett sådant larm ingen roll. Istället krävs ett uppkopplat larm var någon sitter och lyssnar i andra änden. Skulle man inte kunna agera på egen hand, kan larmföretaget skicka ut personal som tar hand om det som inträffat. Detta gör att man kan vila tryggt oavsett om man är hemma eller reser.