Ta hand om parrelationen

Att leva tillsammans med någon kan vara precis hur underbart som helst. Men det kan också vara otroligt svårt och många gånger kännas rentav omöjligt. Man är ju ändå två olika individer, trots många likheter. Om du levt tillsammans med din partner länge och känner att ni börjar glida ifrån varandra kan det vara bra att få hjälp med parrådgivning i Haninge. Parrådgivning är ett ord som ofta kan kännas avskräckande, som att ni som par har misslyckats att laga er relation. Men egentligen är det ju tvärtom. Er kärlek är så djup och stark att ni verkligen vill försöka allt för att läka tillsammans. Detta är något som kan ske med hjälp av parrådgivning i Haninge.

Att vända sig till parterapi och parrådgivning i Haninge är extremt vanligt. Under år 2016 sökte närmare 36 500 personer till just parrådgivning i Sverige. Cirka hälften av dessa personer sökte hjälp för att kunna fortsätta med sin relation. Även om man ofta kan lösa de flesta konflikter själv finns det vissa frågor som är svårare än andra. Det kan handla om att en av parterna vill ha barn men den andra inte är redo eller inte ens vill ha barn. Det kan röra sig om svår svartsjuka eller att någon av parterna har barn sedan tidigare förhållande, något som ofta kan vara problematiskt om barnet inte kommer överens med den andra föräldern.

Så fungerar parrådgivning i Haninge

När du och din partner bestämmer er för att besöka parrådgivning i Haninge kommer ni till en mottagning. Tillsammans med en terapeut får ni i lugn och ro berätta om er relation och om de problem ni har. Terapeuten hjälper er att sätta upp mål och konstruktiva vägar att nå till dessa under era samtal. Hur lång tid ni behöver gå till parrådgivning i Haninge är otroligt svårt att svara på. En del par behöver bara ett enda samtal, medan andra behöver gå kontinuerligt under lång tid. Efter ett första möte med er terapeut kan ni veta mer om hur planeringen ser ut samt ställa alla era frågor. Vanligtvis är samtalen cirka 45 minuter men det finns även längre möten på en och en halv timme.