Snäppramar – Vad, Hur, Varför?

En ram till en affisch som använder snäppfunktion för att fästas kallas för snäppram. Det är därmed det enklaste sättet att sätta upp affischer och sedan byta ut dem utan att ramen eller annat behöver monteras ner. Det är just detta som är dess stora fördel i jämförelse mot andra affischramar.

Hur?

Med snäppramar byter du affisch på mindre än en minut. Lossa de snäppen som sitter runt om ramen och fäll fram frontplasten. Därefter är det bara att lyfta bort den gamla affischen och lägga in den nya. Därefter lutas plasten tillbaka och med hjälp av snäppena monteras allt. Genom att ramen är fäst på exempelvis en vägg går det snabbt att byta ut budskapet. Köpa en snäppram går att göra via denna webbplats.

Varför?

Det finns mängder av olika ramar och fästanordningar till affischer och stora trycksaker. Allt beroende på om affischen ska sitta länge eller bytas ut ofta, om den ska ses från ett eller två håll m.m. Som med all skyltningsmaterial är det viktigt att utgå från behovet och välja ramar som ger de funktioner som önskas. Fördelen med att välja snäppramar är framförallt enkelheten att byta ut den affisch som sitter bakom. Om behovet finns att inte någon obehörig ska öppna upp dessa snäppen kan man välja låsbara snäppramar. Den som hanterar ramarna måste därmed först låsa upp låset innan ny montering kan ske. Det tar visserligen något längre tid men skapar en betydligt större säkerhet.

Välj färg och storlek

Har snäppramar den funktion som efterfrågas? I så fall är nästa steg att välja färg, form och storlek. De flesta rambutiker har dessa ramar i allt från miniformat upp till A2 eller A1. Utgå från vad du kommer att ha på bilden gällande färg och välj sedan ram som matchar detta. Oftast är svart eller vit en standardfärg som därmed kan användas till de flesta affischer. Men det finns även en rad andra färger. Kom även ihåg att kontrollera om ramen ska vara inomhus eller utomhus. Är den tänkt att vara utomhus kan något kraftigare material behövas då väder och vind kraftigt kan slita på ramen.