Skydda hemmet via larm utan månadskostnad

Inbrott i hemmet är en hemsk upplevelse, inte bara på grund av stulna värdesaker, men även för att man sedan ofta får leva med en känsla av otrygghet i vetskapen om att en okänd person tagit sig in i det egna hemmet. Hemlarm kan ge viktigt skydd mot inbrott och även bidra till att öka trygghetskänslan.

Numera finns det många lösningar för att skaffa ett larmsystem, och traditionella system kopplade till ett företag som sköter övervakningen är inte det enda alternativet. Man kan även köpa utrustning och sätta upp sitt eget larm utan månadskostnad, där man själv sköter övervakning, inklusive via mobilen.

Större och bredare utbud

Hemlarmsystem inkluderar numera mycket mer än bara sensorer och alarm och larmar inte bara om inbrott. Smarta larmsystem kan också larma om brand eller vattenläcka i hemmet, och kan kopplas till övervakningskameror, smarta dörrlås, och allt kan styras från mobilen för att underlätta övervakning av säkerhet och andra aspekter i hemmet.

I takt med att hemlarm utvecklats har konsumenter fått utökat utrymme att styra utformning och funktion av hemlarmsystem.

Larm utan månadskostnad – vad innebär det

Förutom att larmsystemen har utvecklats i termer av kapacitet och integrering med andra användarområden, så finns det numera även olika val gällande köp och betalning av larmsystem. Man kan skaffa ett traditionellt system, med månadskostnad för att täcka övervakning eller hyra av utrustning, eller man kan skapa sitt eget system genom att köpa endast de komponenter man behöver och på så sätt skräddarsy sitt larmsystem och själv sköta övervakningen. När man sätter upp sitt eget system har man alltså ingen månadskostnad för abonnemang, vilket kan vara attraktivt för att minska kostnaden av larmsystemet. Fördelar med hemlarm utan månadskostnad:

  • Bättre kontroll över kostnaden; Man betalar en engångskostnad och har sedan inga återkommande kostnader. Man äger systemet och betalar inte någon hyra för utrustningen och sparar därför mer ju längre man använder systemet.
  • Larmcentral; man har fortfarande möjlighet att koppla upp sitt larmsystem mot en bemannad larmcentral. Kostnad tillkommer dock naturligtvis för detta.
  • Flexibel konfiguration; med friköpt alarm utan månadsabonnemang kan man köpa till de komponenter man själv behöver och vill ha, och konfigurera sitt larmsystem som man vill.
  • ”Bärbart” system; med friköpt alarmsystem kan man lätt flytta alla komponenter från ett hem till ett nytt, vilket underlättar när man hyr sin bostad.