Profilkläder – för medarbetare och kunder

Dags att få fart på marknadsföringen? Då kan profilkläder vara en bra idé. Idag görs mycket reklam och marknadsföring via digitala plattformar vilket är bra men det finns också en stor fördel att synas fysiskt. Profilkläder är dessutom uppskattat bland både anställda och kunder och därför en bra investering.

Profilkläder för medarbetare

Med många anställa kan det vara svårt att skapa en bra ”vi-känsla” i gruppen. Profilkläder har visat sig effektivt på just den punkten, då det blir tydligt att alla tillhör samma gäng. Även om man inte har några speciella krav på arbetskläder eller någon speciell klädkod på arbetet så kan enkla profilkläder bäras när helst den anställda själv vill – både på jobbet och på fritiden. 

Många yrkesgrupper har dock speciella arbetskläder, till exempel hantverkare, och då är det en stor fördel om företagets logga och namn finns tryckta på dessa. Många anställda bär loggan med stolthet och dessutom förmedlar det ett seriöst intryck till kunderna.

Kläder att ge bort till kunder

Många företagare köper in profilkläder att ge bort till kunder. Här handlar det ofta om enklare plagg så som t-shirts och huvudbonader i form av mössor och kepsar. Även om det är en enkel present är det dock ofta uppskattat – säkert har du sett en privatperson med en reklammössa på huvudet. Även enkla gåvor skapar mervärde och dessutom ger det bra reklam tillbaka.

Tips på inköp

Vilket plagg som helst kan egentligen förvandlas till ett profilplagg men det finns några inköp som är bättre än andra. Det ska framför allt vara funktionella kläder som kommer att användas. Mössor och kepsar är två exempel som är uppskattade av både anställda och kunder och som dessutom används flitigt. Satsa på snygga och sköna modeller och se till att trycket blir tillräckligt stort och synligt.

Andra uppskattade profilkläder är:

  • Vanliga t-shirts
  • Pikétröjor
  • Fleecejackor
  • Jackor

Just jackor är perfekt för anställda då dom fyller en väldigt bra funktion och kommer att bli använda – bra för mottagaren. Det faktum att dom kommer till användning ger företagaren bra reklam så man kan minst sagt säga att det slår två flugor i en smäll. Fleecejackor är även det en bra gåva till dom anställda och något man kan se lite här och där om man håller ögonen öppna.