Presenning för bättre förvaring

Vid behov av förvaring finns det en rad olika alternativ att ta ställning till. Rör det sig om båtar, bilar, virke eller maskiner kan det dock vara många av dessa som är uteslutna till följd av att de tar stor plats. Här kan utomhusförvaring ofta vara det enda alternativ som står till buds. Med bra presenning kan man skydda föremålen mot väder och vind. Dock behöver man tänkta till ett par gånger för att man skall uppnå den effekt man söker. En bra presenning är inte någonting som går att införskaffa gratis. Visst finns det presenningar för en mindre peng, men här får man inte heller det skydd som behövs vid långsiktig förvaring.

Här går vi igenom några av de faktorer som avgör hur en bra presenning fungerar. Om vanan av att köpa presenningar inte finns, kan denna information underlätta valet av sort. I synnerhet kan man titta på vikt och hur sömmarna ser ut på den variant man är intresserad av att köpa. En fåll som inte är limmad eller svetsad riskerar till exempel att gå upp.

Tung eller lätt presenning

När man köper en billighetspresenning är det generellt en lättviktare om 90gram/kvadratmeter. Att mäta presenningars egenskaper i vikt är en standard som används både vid köp av billigare alternativ såväl som vid köp av kvalitetsprodukter i fackhandeln. Det finns alternativ som endast väger omkring 45 gram, men dessa är obetydligt tjockare än vanliga sopsäckar. Av denna anledning rekommenderas de inte för att skydda någonting man förvarar utomhus. Dock kan de komma till pass när man skall ha ett underlägg eller skydda någonting inomhus.

Kvalitetsprodukterna som många efterfrågar vid behov av att skydda någonting ordentligt är i vikt omkring 450 upp till 700 gram per kvm. Dessa väger en hel del och rör det sig om ett större mått sett till area, kan man behöva hjälp för att ens kunna bära dessa. Fördelen är att de ligger på plats och står emot en hel del tuff hantering. För att vara säker på att allting ligger där det skall, är det vanligt att man knyter fast presenningen i objektet eller i konstruktioner intill. De flesta bättre presenningar kommer med färdiga öljetter genom vilka man kan dra ett medelgrovt snöre. Även om det blåser kraftigt går det att räkna med att dessa håller för slitaget långt efter att en tunn dito skulle ryckts i bitar av storm och oväder.