Öka säkerheten för ditt företag

Öka säkerheten för ditt företag
Att vara företagare innebär ibland att man kan bli utsatt för vissa risker berodde på vilken typ av verksamhet man har. Lokalerna kanske har en stor risk att bli utsatta för inbrott, det kanske finns en direkt risk mot dina anställa om dom till exempel hanterar kontanter, eller så löper du större risk att bli utsatt för bluffakturor. För ökad säkerhet för ditt företag är det en fördel att se över företagslarm, utbilda och upplysa personalen om dom risker som finns samt se till att man har säkra system för information, fakturor och annat.

Skaffa ett företagslarm

För att minska risken för inbrott och skydda lokalen och företagets egendomar kan det i många fall vara nödvändigt med ett företagslarm. Det finns många olika varianter att välja mellan, och för verksamheter och företag som behöver mer avancerade larm går det att skräddarsy ett system tillsammans med ett larmföretag. Välj att koppla larmet till din egen mobiltelefon eller direkt till en larmcentral.

Upplys personalen

Har man anställda är det otroligt viktigt att man med jämna mellanrum upplyser om vad man ska göra om en akut situation skulle uppstå. Det kan gälla bråde brand, rån- eller inbrottsförsök, plötsliga sjukdomstillstånd och annat som rör deras egen säkerhet. Samtliga anställa ska ha koll på hur dom ska agera, när ett eventuellt överfallslarm ska användas, hur, var och när man larmar och hur andra viktiga säkerhetsåtgärder fungerar. Till exempel ska alla behöriga veta vad som gäller för hantering av nycklar och företagslarm vid dagens slut så att man vet att lokalen är säkrad när ingen vistas där.

Se över dina IT-lösningar

Datorer, telefoner och annan teknik hos olika företag kan även dom löpa stor risk att bli utsatta för olika typer av brott. Se till att du har säkra system, använd dig av säkra lösenord och andra tekniska lösningar för att inte riskera att bli utsatt för till exempel intrång. Öppna aldrig mail eller länkar från okända avsändare och var försiktigt med att lämna ut uppgifter kring företaget.

Det finns mycket man kan göra för att öka säkerheten hos sitt företag och en bra början är att fundera över vilka risker som faktiskt finns. Ett företagslarm ger ett bra skydd för lokalen och det som finns där när ingen vistas där men det kan också finnas nödvändiga åtgärder att ta tag i även för den tid det är bemannat.