Medietränare gör dig bättre på intervjuer

Är du en upptagen chef eller företagsägare? Du kanske är väldigt framgångsrik inom en idrott eller har hamnat i rampljuset av någon annan anledning? Oavsett hur du har blivit intressant för media kan du tjäna mycket på att ta hjälp av en medietränare.

Många faller nämligen i fällan att låta sig intervjuas utan att ha förberett sig för intervjun överhuvudtaget. Som du säkert förstår är det ingen bra idé att göra detta utan risken är då stor att allt faller pladask. Och genom att göra ett magplask i en intervju som konsumeras av en stor publik sätter du fälleben för dig själv.

Här berättar vi varför och hur du kan dra nytta på att bli bättre på att intervjuas. Så fortsätt att läsa så kommer du inse av vikten att anlita en medietränare!

Därför bör du anlita en medietränare

Det finns flera skäl till att du bör ta hjälp av en medietränare för att bli bättre på att intervjuas:

  • Du får en förståelse för hur medierna arbetar och fungerar.
  • Träningen lär dig att skräddarsy ditt budskap för olika situationer.
  • Du får en smak av hur en riktig intervju går till.

Den tredje och sista punkten är viktigare än vad du kanske tror. Därför bör du begära av din medietränare att denne genomför iscensatta intervjuer med dig. För vad är egentligen syftet med träningen om du inte får tillfälle att öva på det du har lärt dig och omsätta detta rent praktiskt?

Genom att låta dig intervjuas på detta sätt får du möjligheten att besvara kniviga frågor utan att allt kan gå åt pipsvängen om du ger fel svar. Du har säkert själv bevittnat intervjuer där den person som intervjuas hamnar i ett chocktillstånd och blir helt ställd av en svår fråga. Detta är inte en situation som du själv vill riskera att hamna i.

I en riktig intervju ställs du mot väggen och pressas inte bara att besvara frågan på fläcken utan även att ge det rätta svaret. Men det kan förstås alltid finnas situationer då det inte finns ett enskilt rätt svar. När du anlitar en medietränare får du de verktyg du behöver för att på bästa sätt kunna bemöta alla frågor som du kan tänkas få.