Målare i Helsingborg

Målare i Helsingborg

Vill du måla om hemma? Kanske byta väggfärg i sovrummet eller skapa en mer inbjudande hall i rätt nyans? När du anlitar en målare i Helsingborg kan du känna dig säker på att resultatet blir fint och professionellt. Det är helt klart möjligt att själva måla om, men det är viktigt att vara realistisk. Det är inte för intet som hantverkare går långa utbildningar och har rejält med erfarenhet i bagaget. Det är nämligen svårare än vad man kan tro att måla. Först krävs ett gediget och noggrant förarbete. Här gäller det att dra ner gamla tapeter, spackla igen ojämnheter och hål samt täcka för allt som inte ska målas (lister, tak, golv). När det jobbet är klart är det vanligt att man behöver spackla kanske två gånger för att få en jämn och slät yta. När förarbetet äntligen är klart är det dags för grundfärg.

Smidigt, snabbt och prisvärt

Som du märker tar det tid att förbereda inför målningen. Dessutom är det inte så lätt att måla så att väggen blir jämn. Många tänker att det är bättre att dra rollern tvärs och kors längs väggen, något som tyvärr ofta ger ett flammigt resultat. När du målar kors och tvärs kommer du dra rollern fler gånger över vissa ställen, här kommer färgen upplevas som mörkare. Istället ska man rolla upp och ned. Tänk på att man även behöver måla med pensel längsmed lister och tak samt vägguttag. För ett perfekt resultat bör du anlita en målare i Helsingborg som kan hjälpa dig, om det är där du bor. Det är faktiskt inte särskilt dyrt tack vare rot-avdraget. Rot står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad och är ett avdrag som privatpersoner kan göra för arbetskostnaden av exempelvis målning. Du kan dra av 30 % på 50 000 kronor, något som kan vara avgörande.Val av färg

Val av färg är inte alla gånger enkelt. Det sätter tonen i hela rummet, och grunden för resten av dekorationen. Målare vet vilka färger som är mest populära, trendiga eller klassiska. Du kan be din målare om råd om du tvekar på vad som passar just ditt boende.