Låt mobilen vänta – satsa på gps klocka för barn

Mobil, – och skärmanvändandet kryper allt längre ner i åldrarna – och även om det finns många pedagogiska appar och andra fördelar med mobiltelefoner så har små barn sällan ett behov av att ha en alldeles egen. Lösningen? Välj gps klocka för barn!

Har man kommit till en punkt där man behöver nå sina barn – eller att dom kan nå en förälder eller annan anhörig i och med att dom börjar röra sig mer fritt och självständigt, finns en alternativ lösning till mobil. Med en gps klocka för barn kan man hålla kontakten både via samtal och meddelanden och det kan vara ett bra steg för dom små in i den digitala världen.

Gps klocka för barn i stället för mobiltelefon

Från vilken ålder är det egentligen okej att ha en egen mobiltelefon? Den frågan kan ha många olika svar, beroende på vem man frågar men generellt verkar många tycka att det är onödigt bland mindre barn.

Fördelen med att låta barnen ha en egen telefon är att man enkelt kan hålla kontakten – men det kan man också med en gps klocka för barn. Dessa klockor framtagna att användas av just barn – flera modeller är vattentåliga och tål att utsättas för lek och stoj. De sitter dessutom fast runt handleden och därmed inte lika lätt att tappa bort som en telefon.

En gps klocka kan alltså vara ett bra alternativ till en mobil när det är dags att introducera barnen in i den digitala världen. Det faktum att det heter ”gps klocka för barn” innebär såklart också att den är utrustad med gps – så att man som förälder kan se och hålla koll på barnets position – till exempel på väg hem från skolan.

Olika funktioner på klockorna

Dessa klockor är utrustad med gps och på dom flesta modellerna kan man ringa och ta emot samtal. Många av klockorna har även meddelandefunktion för textmeddelanden samt en direktknapp till SOS alarm.

Olika modeller och märken kan givetvis ha olika funktioner men andra vanligt förekommande sådana är:

  • Kamera (och möjlighet till videosamtal)
  • Stegräknare
  • Något eller några spel

Klockorna finns i olika prisklasser och man kan säga att antalet funktioner speglar priset. En mer avancerad klocka kostar mer och en enklare lite mindre. Även här kan man ta hänsyn till barnets ålder när man väljer – då ett äldre barn kan ha nytta av fler funktioner.