Knoppar, retro eller modern stil

Handtag och knoppar finns i alla tänkbara färger, material och former. Dessa detaljer utgör en viktig aspekt av inredningen. Ett kök eller badrum kan till stor del förändras bara genom att byta ut knopparna på skåpsluckorna eller handtagen på rummets olika lådor. Att jobba med inredningen i hemmet har blivit en hel folkrörelse. Nästan jämförbar med renoveringstrenden som pågått under många år. Överallt kan man insupa inspiration och hitta sätt att göra hemmet till den personliga sfär man söker. I såväl tidningar som på Pinterest eller andra webbplatser kan man vidga vyerna. Det som konstituerar unik heminredning är ofta att man har modet att korsa de gängse gränser som finns överallt omkring oss. Färg och material är två områden som i mångt och mycket bjuder in till att gå steget förbi gränsen.

Industri eller chic

Den industribetonade inredningsstilen har nu funnits en tid men ständigt utvecklas den. Att jobba med korrugerad plåt eller rost i ett i övrigt välordnat hem, kan kännas som en utmaning och kanske till och med en avart. Detta är just vad den industribetonade inredningen går ut på! Kontraster är i fokus inte bara när det gäller färger. Rostigt järn kombinerat med skira gardiner polariserar inredningen och bygger rymd som ingenting annat. Att välja metalliska knoppar och handtag kan vara ett sätt att börja gå i denna riktning.

När man å andra sidan ser på trenden shabby chic, eller lantlig inredningsstil, är det helt andra fokusområden som råder. Här är ljusa färger och klädsam patina som gör känslan. Skåpens knoppar får gärna vara i en äldre stil och gärna vara tillverkade i porslin eller plast. Här kan man leka med färgskalor som ingen annanstans! Det går utmärkt att kombinera även färger som kontrasterar mot varandra och som helt är på kollisionskurs. Hemligheten bakom att lyckas är att man har en stor harmoni i övriga rummet. Risken är annars att man får en splittrad och kaosorienterad känsla när man kommer in i rummet.

Här finns ett stort utbud knoppar och handtag till hemmets alla delar. För den som vill förnya tillvaron och vakna till en färgglad atmosfär, finns vad som krävs.