Jämföra lån

MyLoan är en av de större låneförmedlarna i Sverige. Företaget erbjuder jämförelser av bland annat privatlån, sparkonton och aktiedepåer. Genom att privatpersoner kan jämföra olika alternativ kan man lätt spara stora summor på dessa finansiella produkter. Framförallt är det på lånen som det går att spara de större summorna.

Så här går det till:

En person behöver låna pengar och går till MyLoan.se där lånebeloppet anges. Här kan man även välja under hur lång tid som återbetalning av lånet ska ske. Ju längre tid man väljer desto lägre månadskostnad kommer det att bli. På detta sätt kan man anpassa återbetalningstiden så att månadskostnaden hamnar på en nivå man klarar av. Sedan fylls låneansökan i med bland annat ekonomiska uppgifter, personuppgifter och bankkonto dit lånet ska betalas ut. Ansökan signeras till slut enklast med BankID eller Mobilt BankID.

UC

När MyLoan får ansökan tar de en kreditupplysning från UC. Informationen från kreditupplysningen samt informationen från låneansökan skickas vidare till alla banker och kreditbolag som Myloan har samarbete med. Detta är ca 20 st. Dessa avgör om de är beredda att erbjuda lån. Alla banker och kreditbolag som är villiga att erbjuda lån skickar tillbaka deras erbjudanden till MyLoan som sammanställer dessa. Personen som genomförde låneansökan kan se alla erbjudanden genom att logga in på Mina Sidor på MyLoan.se. Efter maximalt 24 timmar (enbart bankdagar) kommer samtliga förslag att finnas tillgängliga och låntagaren kan därmed snabbt se vilken bank eller vilket kreditbolag som erbjuder bästa lånelösningen. Detta exempelvis utifrån ränta eller månadskostnad.

Sista steget är att teckna lånet. Detta sker genom att man klickar på vald bank/kreditbolag och fullföljer signeringen av låneavtalet. Det vanligaste är att det sker med BankID men i vissa fall krävs det att avtalet skickas hem för fysisk underskrift. När signeringen är genomförd kommer pengarna att betalas ut inom 3-5 bankdagar och därefter sker amortering varje månad.

Fördelar att jämföra aktivt

Det finns flera fördelar med att jämföra privatlån hos MyLoan. Den största fördelen handlar om enkelheten att snabbt jämföra flera olika villkor. Låntagaren behöver nämligen bara fylla i en enda ansökan varpå MyLoan har hand om all kontakt med bankerna och därigenom kan få in erbjudanden från många olika aktörer. Kortfattat är det ett enkelt sätt att jämföra och hitta bättre lånevillkor. Någon kostnad uppstår inte heller för de som gör jämförelsen. Det beror på att det är bankerna och kreditbolagen som finansierar tjänsten. De får möjlighet att nå ut med sina erbjudanden till nya kunder vilket är så ekonomiskt fördelaktigt att de är beredda att betala MyLoan för att få vara med i tjänsten.