Hur hittar man bra elektriker?

När hantverkstjänster ska köpas in tar man sällan ”första bästa” företag. Många söker referenser för att hitta någon man kan lita på, som ger ett gott resultat och till ett acceptabelt pris. Detsamma gäller när en elektriker ska anlitas. Men hur hittas då dessa referenser och omdömen? Glöm inte heller att auktorisation väger allra tyngst.  Så här skulle en kontroll kunna ske för en kund som söker efter en seriös elektriker i Borås.

Reco

Reco anger att de är ”Sveriges största oberoende rekommendationssajt”. Exakt hur de mäter för att hävda att de är störst är svårt att veta men att de är en av de största är helt klart uppenbart. På startsidan anges vad man söker (elektriker) och i vilken stad (Borås).

Nackdelen med Reco är däremot att några företag inom denna bransch och område inte är registrerade. Sker sökning mot Stockholm eller Göteborg hittas en rad företag men Borås är uppenbarligen för litet för att ha elektriker listade. Däremot kan man lägga in nytt företag vilket gör att utbudet kan ändras över tid.

Hitta.se

Hitta.se har liknande upplägg som Reco. Här har man betydligt fler elektriker listade. Det anges att det finns ”75 elektriker i Borås” vilket däremot låter mycket högt. Orsaken kan vara att en del byggföretag även är kategoriserade här. Betyget på dessa företag visas med stjärnor som visar på hur tidigare kunder har upplevt företagen. En smidig tjänst för dig som snabbt vill ha kontaktuppgifterna till flera företag för att kunna skicka ut offertförfrågan. Däremot är det få som har betyg.

Trustpilot

Även Trustpilot har betygssystem så som sidorna ovan. Men i likhet med Reco är problemet att det inte finns några elektriker registrerade från Borås. Sidan är en av de största internationella rekommendationssidorna men när det kommer ner på smala yrken och regionala områden är de inte lika starka som vissa andra sidor.

Men viktigast – Elsäkerhetsverket

Att titta på rekommendationer är viktigt – men absolut inte viktigast. Ser man på rekommendationssidorna ovan visar det sig även att relativt få elektriker är listade som även har fått betyg av tidigare kunder.

Bästa sättet är att gå till Elsäkerhetsverkets hemsida och där söka efter vilka elektriker som är auktoriserade. Skriv in Borås och få snabbt fram de som har korrekt auktorisation. Dessa företag håller överlag hög kvalité, har krav på utbildning och är knappast något blufföretag.