Hur blir man en influencer?

Hur blir man en influencer? Det finns en mängd guider på internet kring ämnet och på detta sätt tjäna pengar på att blogga, vlogga eller vara aktiv på Instagram. Nedan presenteras några av de tips som ofta nämns i dessa artiklar.

Vad ska du vara bäst på?

Ett av de tips som absolut oftast nämns är ”Do your thing!” eller ”var bäst på det du gör”. Det handlar om att hitta en nisch och en stil som du är unik om. Att försöka ta efter andra är svårt och dessutom kommer du konkurrera med andra om följarna. Bli bäst på att:

  • Baka och kommentera dina bakverk
  • Spela ett specifikt spel och visa upp trix
  • 80-tals mode för män
  • Aktieanalyser

Prova olika plattformar

Hur blir man en influencer på Youtube om man redan finns på Twitter? Det är stor skillnad på de olika kanalerna och det är viktigt att prova sig fram. Vilka kan kombineras – vilka kräver för mycket tid? Visserligen handlar det alltid om att kunna leverera bra material som många vill konsumera men tekniskt sett är det stora skillnader. Vilken kanal passar ditt material bäst? Är det via en podd tillsammans med en vän eller via korta klipp på TicToc?

Förstå din målgrupp

Vänder du dig till pensionärer eller småbarnsföräldrar – tonåringar eller bara kvinnor? Det är lätt att säga att ”vem som helst får följa mig” men alla influencers har en primär målgrupp. Genom att veta vilka som främst kommer följa dig kan även innehållet anpassas utifrån det.

Interagera

Hur blir man en influencer som följare vill interagera med? Det enkla svaret är att ta första steget själv och interagera med dem….Att vara influencer handlar minst lika mycket om att interagera med sina följare som att skapa attraktivt innehåll. Det kan både vara via kommentarer på egna kanaler inom social media samt på andras kanaler.

Ytterligare tips – Hur blir man en influencer

  • Lär dig tiderna
    Genom att se på statistik går det enkelt att dra slutsatser när de flesta nås av de skapade inläggen. Kanske är det en följarskara som primärt kollar mobilen på morgonen och efter klockan 17? I så fall bör även inläggen läggas upp kring dessa tider för att därmed bli extra synliga i följarnas flöden.
  • Använd flera kanaler
    Även om Facebook är din primära kanal kan Twitter, Youtube, Blogg och andra kanaler användas. Att ha i stort sett samma material på flera kanaler fungerar utmärkt.