Flyttfirma i Göteborg

För den som flyttar väntar en tid med mycket planering och fixande. Det tar tid att flytta, men kan ofta vara roligt och spännande. Om du inte planerar kan det dock riskera att bli relativt krångligt och rörigt också. Det är nämligen lätt att glömma bort saker som ska göras, som att bland annat adressändra, säga upp gamla abonnemang och teckna nya. För att du ska känna att du har läget under kontroll är det bra att få hjälp med större delar av flytten, som bland annat transporten. Du kan hitta många bra flyttfirmor i Göteborg som kan hjälpa till med valfria delar. Många vill ha hjälp med just nedpackning och transport och andra vill hellre ha hjälp med flyttstädningen. Du kan naturligtvis få hjälp med så många delar du vill.

Tänk på det här i val av flyttfirma

Innan du anlitar en bra flyttfirma i Göteborg finns det ett par saker som kan vara bra att tänka på. En röd flagga är företag som erbjuder alldeles för låga priser, ofta vill dessa också ha betalt i kontanter. Ibland är det bättre att lägga en lite större slant för ett professionellt och pålitligt företag som hanterar dina värdesaker och ägodelar varsamt och som ser till att sköta flytten rutinerat, effektivt och försiktigt. Tyvärr är det inte ovanligt att saker går sönder under en flytt, ännu en större anledning till att välja ett välansett företag inom branschen.

De flesta flyttfirmor tar betalt per timme, timpriset varierar men ligger någonstans mellan 450 och 600 kronor i timmen. Dock blir det billigare för privatpersoner eftersom du får 50 % rabatt på själva arbetskostnaden.

Vad kan jag få hjälp med hos flyttfirmor i stan?

Beroende på vilken flyttfirma du anlitar kan du få i hjälp med i stort sett allt. Från nedpackning av en så kallad packmästare till flyttstädning, transport och liknande. Själva packningen är ofta svårare och mer tidskrävande än man kan tro. När du överlåter jobbet åt proffs går det snabbt och rutinerat och flyttfirman använder dessutom bättre sorts packmaterial. När man till exempel packar tallrikar och porslin med tidningspapper färgar de av sig med sin trycksvärta. Flyttfirmor har istället bättre packmaterial.