En stressfri flytt

Att flytta är vanligtvis en lång process med mycket att göra. En del personer väljer att göra hela flytten på egen hand medan andra väljer att anlita en flyttfirma. Bor du i Karlshamn finns det många flyttfirmor att välja på. Du kanske tycker att det verkar krångligt att hitta en flyttfirma i Karlshamn med det behöver det inte vara trots att det finns ganska många olika flyttfirmor att välja på. Man kan alltid börja med att fråga runt bland vänner och bekanta om de har positiva erfarenheter av något flyttföretag, personliga rekommendationer kan man aldrig värdera högt nog. Att anlita en flyttfirma upplever de flesta som någonting väldigt positivt och flytten känns inte lika stressfull.

Som beställare av flyttuppdrag kan man i viss utsträckning anpassa kostnader och omfattning. Det finns en uppsjö flyttfirmor som lånar ut emballage och kartonger till de som vill genomföra packningen på egen hand. Andra lägger hela uppdraget hos flyttfirman för att kunna ägna sig åt annat under tiden. Detta är en välkänd flyttfirma i Karlshamn som kan besvara diverse frågor i ämnet.

anlita en flyttfirma i Karlshamn

Om det är ett stort företag med flera hundra anställda som ska flytta kan det bli en ganska kostsam historia att anlita en flyttfirma. Är det bara en mindre lägenhet som ska flyttas inom samma stad blir det så klart mycket billigare. Vissa flyttfirmor tar betalt per timme, man brukar räkna med att timpris på cirka 500 kronor per flyttperson. Har ni inte så mycket möbler som ska flyttas så räcker det med två ”flyttgubbar” och då blir alltså timpriset 1000 kronor. Är det en företagsflytt eller en stor villa med bohag som ska flyttar behöver ni cirka åtta personer som hjälper er.

Vem står för försäkringen?

En olycka händer så lätt! Det ska alltid framgå av kontraktet som du skriver med din flyttfirma i Karlshamn vem som ska teckna en försäkring. Klargör också vad som händer om några av era ägodelar försvinner eller går sönder under flytten. Det man inte ska glömma bort är att personalens tillhörigheter ofta inte täcks av en försäkring vid en företagsflytt. Har ni stora och tunga maskiner att flytta så bör ni teckna en separat transportörförsäkring.

Hur fungerar det att anlita en flyttfirma?

När ni väl har bestämt er för att anlita en flyttfirma i Karlshamn så bör ni boka den lång tid i förväg, helst flera månader. Många flyttfirmor blir fort fullbokade, särskilt om ni har tänkt flytta i slutet av månaden. Det är alltid dyrare att använda en flyttfirma på lördagar, ibland kan det vara så mycket som 50 % dyrare att genomföra en flytt på en lördag jämfört med en dag mitt i veckan. Kontrollera alltid med flyttfirman om det är du eller de som ska stå för flyttkartonger.