Bör jag samla lån och krediter genom att ta ett större lån?

Funderar du på huruvida du borde ta ett större lån för att på så vis samla lån och krediter? I sådana fall är du långt ifrån ensam – hushållens skuldsättning är förhållandevis hög och många går i dessa tankar just nu. Det är aldrig kul att ha många mindre skulder och krediter, allra minst i tider då räntan stiger och med detta kostnaden för de olika skulderna. Men det finns ändå vissa frågetecken som behöver rätas ut, så läs vidare för att få mer information och lite bättre koll!

Vilka skulder ska jag i sådana fall börja med att betala av?

En vanlig fråga på detta ämne som många ställer sig är vilka skulder man bör börja med att betala av. Du bör såklart alltid betala åtminstone det allra lägsta möjliga månatliga beloppet som kan betalas in. Däremot kan det vara svårt att veta hur du ska gå tillväga när du vill betala av lite extra på skulden varje månad.

Här finns det flera olika strategier som du kan använda dig av. Det kan dock ofta vara en bra idé att fokusera lite mer på vissa skulder än andra. För att helt enkelt betala lite grann på alla dina skulder är en dålig strategi som gör att du tvingas leva med skulderna under en längre tid. Så när du väl har valt en metod för återbetalning av skulderna är det viktigaste du kan göra för att bli skuldfri att hålla dig till strategin.

Med detta sagt kan du ju alltid försöka ta ett så pass stort nytt lån att du kan betala av alla de övriga skulderna med detta lån. Det vore i sådana fall ett effektivt sätt att samla lån och krediter i det stora lånet.

Samla lån och krediter i ett hopbakslån eller välj en alternativ strategi

Vilka är då de övriga strategier som du kan använda dig av för att betala av dina skulder på ett smart sätt? Vi rekommenderar framför allt följande metoder:

  • Alternativ 1: Betala av de dyraste skulderna först.
  • Alternativ 2: Betala av de minsta skulderna först.
  • Alternativ 3: Samla alla lån och krediter i ett större lån.

Det sistnämnda alternativet är i de flesta fall att föredra!