Att köpa cykel på nätet

Ska du köpa en ny cykel i år så kanske du har funderat på var du ska köpa den, på nätet eller i en fysisk cykelbutik. I vilket fall som helst är det är viktigt att du är väl förberedd och vet vilken typ av cykel som passar dig. Det finns många saker man ska tänka på när man ska köpa en cykel och ska du köpa din cykel på nätet så har du säkert funderingar kring hur ett nätköp av cykel går till. En cykel använder man i många år och det är viktigt att du trivs med den. Till exempel så måste ramhöjden och sittställningen passa dig.

Varför köpa cykel på nätet?

Det är för det mesta mycket smidigt att handla cykel på nätet. Du får tillgång till ett större utbud av cyklar jämfört med en fysisk cykelhandlare, du får din cykel hemskickad till dörren och priset är för det mesta lägre än i vanliga butiker. Du ska alltid vara lite på din vakt och bli misstänksam mot extremt fördelaktiga erbjudanden. Innan du beställer din cykel online så ska du kolla upp företaget du ska beställa din cykel från. Testa att kontakta företaget för att kontrollera att kontaktuppgifterna stämmer och läs gärna recensioner som andra kunder har skrivit.

Finns det risker med att köpa en cykel på nätet?

Ett argument som ofta förs fram mot köp av cykel på nätet är att en cykelbutik har kunnig personal som vet vad du ska tänka på vid ett köp av cykel. Tyvärr är dock butiker med kunnig och utbildad personal en bristvara och du kan många gånger få bättre service när du köper en cykel på nätet. Med dagens kommunikation är det enkelt att skicka iväg ett email med alla frågor och de flesta web-butiker är mycket snabba med att svara.

Vilka alternativ finns för leverans?

De flesta web-butiker som säljer cyklar på nätet använder Postnord, Schenker, DHL eller någon annan budfirma, en del levererar dock bara inom Sverige. När du köper en cykel på nätet kan du få leverans hem direkt till din dörr, dock bara under dagtid. Man kan också många gånger välja att få leverans till ett varuhus eller ett utlämningsställe. Din cykel skickas nästan alltid kostnadsfritt och leveransen tar vanligtvis mellan två till fem arbetsdagar, ibland kan det dock ta upp till en månad om du har valt en cykel som inte finns på lager.